dobermanpincher

Direktlänk till inlägg 4 februari 2015

Border Collie

Av Vilde Anita - 4 februari 2015 14:15


Kan utföra typiska vall arbetsuppgifter. Rasen kommer ursprungligen från Storbritannien. Behöver en hel del träning och en hel del energi på lager. En av de mest intelligenta hundraser. Hundar älskar att leka! Det är lätt att träna och är aktuell som första hund. Dessa hundar måste ha massor av motion. Border Collie är en ras där vissa individer kan få betydande hälsoproblem. Detta är inte en HD fri ras i allmänhet, och du bör vara medveten om detta för att se till att någon förvärvar hundar från HD-fria föräldrar. Vissa hundar kommer att få PRA. Tyvärr kan man se att vissa hundar i vissa Border Collie Lijnen tenderar att utveckla epilepsi. Döva hundar förekommer oftare än normalt i den här rasen och är ärftlig. CEA inträffar. Den förväntade livslängden för Border Collie är 12 till 15 år.

Jag har en BC, är han världens nydligste och är i färg merle (han är tänkt att vara 50% golden retriever också, men jag ser absolut inga tecken) Jag som ägare är 17 år gammal, som han tränar i någon agility.

Han är suuper lydig, det är galet. Gör absolut allt jag säger när som helst, alltid försöka förstå och alltid göra sitt bästa!


Hans roll i livet är att göra allt han sagt. Gör honom handen något han är inte tillåtet att, till exempel, sniffa på något som är upp på bordet, och jag säger "neiii, inte lagen", han är mycket upprörd, haha. Kommer genast vid min sida, liggande, ser mycket väl att han skäms.


Men baksidan av hans är blyghet. Ovanför främlingar speciellt han är väldigt blyg. Tydligt visar osäkerheten runt barn också. Jag fick honom när han var ca 3 månader gammal, så det kan ha något att göra med det. Han är mycket låg i rang, oavsett vem eller vad vi talar om. Han tenderar också att strö, vi har en kostnad som stiger i väggen. Om det faller ner på golvet, blir han mycket rädd. Löper över till mig med svansen mellan benen.

Någon känner igen, med lite osäker BC?

Jag fick honom när han var runt 3-4 månader, så jag hade han inte hela valptiden.

Avser mycket till en person, vilket är en stor fördel, men också kanske lite obekvämt ibland. Annars är de otroligt om de används rätt, och ger dem utmaningar.


Border collie är en medelstor, smal, smal och långsträckt hund med ett ganska smalt huvud och spetsade öronen. Pälsen är oftast långhårig. Färgen är vanligtvis svart och vitt, ofta med fläckar. Stor färgväxelfält är vanligast, men fläckig är också normalt.


Ögonen kan variera från mörkt brun till bärnstens eller ljusblå. Rasen kan också ibland ha ett blått och ett brunt öga.

Border collie är långhårig och har litet behov av trimning.


Älska BCer. Min första var den lugnaste, snällaste och upprätt i pojken. Fick han tyvärr epilepsi, vilket gjorde att han dog strax efter att han vände 2 år. Det var helt freaking. Under de två åren stod på var ansträngande för oss och hunden. Vi skrämt fortfarande ljud liknar kramper. Den vi har nu är lite mer BC-liknande. Gal och rastlös, skällande mycket och är lite mer upp och ner. Men det är osannolikt smarta, och otroligt läckra. Kärlek Border Collier, är chansen att jag någonsin ändra rasen är mycket liten.


Världens bästa hund! Brave och tuff, men ändå så snäll och kärleksfull. Hade första blandningar med 50% BC under många år. Har nu mor och dotter renrasiga BC och de är riktigt bra! Lydig så få; den äldsta av dem var 20 cm bas för att ta en ekorre, men när jag sa sluta så hon slutade tillfälligt och efter att hon kan vara att bara titta på ekorrar på fågelbordet utan att försöka igen trots att hon inte såg mig. Hon vet att det är förbjudet och respektera det. De älskar människor och är inte vakta hundar - åtminstone inte mina. Är inte klokare hundar!


Har haft Border Collie hela livet. Otroligt smarta och godmodiga hundar som kräver mycket aktivering. Växte upp på en gård där hundarna hade brottas med vallning, vilket är naturligt för BC. Människor som inte bor på landsbygden och kan använda hundar till vad de trots allt är uppvuxna bör absolut vara medveten om att hundar har ett stort behov av aktivering. Agility är en verksamhet BC tar mycket snabbt, de är intelligenta och lättlärd. Bra hundar för familjer med barn, men kom ihåg: Barn måste lära sig att behandla hundar, hundar lever efter instinkt. BC kan vara nervös om de inte socialiseras och aktiveras. Detta är ägarens ansvar! Rekommenderas för ansvarsfulla hundfolk!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vilde Anita - 4 februari 2015 14:20

  Amstaff eller American Staffordshire Terrier att denna ras verkligen kallas bland annat användas som en vakthund, polishund, rehabilitering, eller helt enkelt som följeslagare och sällskapshund. Har använts som en kämpande hund. Denna avel kom...

Av Vilde Anita - 4 februari 2015 14:13

  Boxer kan användas för vakthund uppdrag och för att försvara sin egen. Boxer har också använts i hundkamp, men nu är det ganska andra raser lider detta öde. Rasen används som polishund. Rasen Ursprungs är Tyskland. De älskar att spela och är n...

Av Vilde Anita - 4 februari 2015 14:09

  Rasen kommer från Schweiz. Är en av de vänligaste raser med andra hundar. Tacklingar kalla mycket bra. Pälsen ska vårdas dagligen. Är helt som barnvänliga, och glad i sällskap med barn. Berner Mountain hundras har vissa hälsoproblem. Några få ...

Av Vilde Anita - 4 februari 2015 14:06

  Ursprung: England. Hund vänliga. Dessa hundar är mycket lekfull själv. De behöver motion, men inte lika mycket som många andra hundar. Cavalier King Charles Spaniel har (i vissa individer) vissa hälsoproblem. HD är en inte oväsentlig hälsoprob...

Av Vilde Anita - 4 februari 2015 14:02

  Alaskan Malamute är en av de starkaste släde hundraser. De kan dra tungt men är inte lika snabb som mindre slädhundar. Rasen anses vara en av spetshundar. Denna avel kommer från USA. Om socialisering frånvarande vid puppyhood de kan bli fientl...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards